Sveiki užsukę / Welcome

Sveiki užsukę į mano tinklaraštį! Džiaugiuosi, kad turiu skaitytojų, kurie neabejingi veltinio kerams:) Tikiuosi čia rastos pamokėlės ir idėjos įkvėps ir Jus pačias išbandyti vėlimą, natūraliais rankdarbiais sušildyti savo šeimą. Jei naudositės mano pamokėlėmis gamindamos rankdarbius pardavimui - prašau prie savo parduodamo kūrinio įdėti tiesioginę nuorodą į mano pamokėlę, o pasisėmusios idėjų iš mano sukurtų rankdarbių, paminėti tos idėjos šaltinį, t.y. šį tinklaraštį.
Smagaus vėlimo!

2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Kurpaliai / Foam lasts

Ką tik baigiau vieną eksperimentą - pasidariau kurpalius vėlimui pati :)
Ieškodama pirkti, aptikau nemažai pardavinėjamų putplasčio kurpalių, tačiau jis man pasirodė pertrapus. Vat kietasis (ekstrudinis) putplastis sunkiai sutrupinamas. Kaimynystėje vykstančiose statybose pamačiau, kad tokį naudoja pamatų šiltinimui - storą storutėlį! Gavau atraižų ir įgyvendinau sumanymą:

I have just finished an experiment - made lasts for felting by myself:)
Looking for to buy shoe lasts (moldings), I found a lot of foam lasts, but they seemed so fragile. I wondered about lasts of solid (extruded) hard foam. I saw that in neighborhood construction workers use hard foam  for foundation insulation - thick and hard! I got the strips and implement my idea:









Lengvai pjaustosi medžio pjūklu, paskui dailinau peiliu su dantukais, galiausiai pašlifavau stambiu, paskui smulkiu švitriniu popieriumi:

Hard foam is quite easy to cut with wood saw, then knife and finally to polish with large, then fine sandpaper:

Turiu 41 dydžio kurpalius! Užtrukau kelias valandas.

I have foam lasts for felting, size 41! It took me a few hours to make them.

In my Etsy shop you can find supplies for shoemaking and make your own shoes!

6 komentarai:

  1. Aš apakus!!! Lietuviška, ne tik viską pačiai pasigaminti, bet ir susisukti it naginei iš pavydo... Žinai, mane susuko :DDDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu ir dėl ko? Bene dėl prabangaus mano kaimyno pamato šiltinimo :DDD Pirmyn - patikrink, kaip vyro staliaus įrankiai veikia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super. Manau pasidarius mažesnius galima juos pjaut pusiau ir įdėjus medvarščius galima bus reguliuot kurpalio ilgį.
    TAIP TURĖSIM ĮVAIRIŲ DYŽIŲ KURPALIUKUS :)
    Ačiū už idėją ir pamokas.

    AtsakytiPanaikinti