Sveiki užsukę / Welcome

Sveiki užsukę į mano tinklaraštį! Džiaugiuosi, kad turiu skaitytojų, kurie neabejingi veltinio kerams:) Tikiuosi čia rastos pamokėlės ir idėjos įkvėps ir Jus pačias išbandyti vėlimą, natūraliais rankdarbiais sušildyti savo šeimą. Jei naudositės mano pamokėlėmis gamindamos rankdarbius pardavimui - prašau prie savo parduodamo kūrinio įdėti tiesioginę nuorodą į mano pamokėlę, o pasisėmusios idėjų iš mano sukurtų rankdarbių, paminėti tos idėjos šaltinį, t.y. šį tinklaraštį.
Smagaus vėlimo!

2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Verpimo ratelis / Spinning wheel

Įsigijau verpimo ratelį, man naujas, bet realiai - senutėlis. Tas jam visiškai netrukdo atlikti savo darbo - iš visko sukti siūlą:) Bandymus dariau su lietuviška vilna, paskui prisiminiau beturinti sunkiai besiveliančio įvairių spalvų merinoso vilnos rinkinį. Ir štai mano eksperimentų rezultatai:)

I got myself a spinning wheel - to me it is new, but actually it is very old. Antique spinning wheel still works perfectly:) I was experimenting with lithuanian sheep wool. Later I remembered, that I have a big mix of merino wool tops, which wasn't very good for wet felting. So here are the results of hand spinning experiments on my "new" antique spinning wheel:)





4 komentarai:

  1. Šaunuolė. Nežinočiau iš kurios pusės prieit... Labai norėčiau pabandyt kada. O pati iš kur išmokus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau.... jau radau atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) turiu mokytoją, verpimas labai malonus užsiėmimas, toks raminantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip žavu, nemaniau, kad dar kas nors užsiima tokiais dalykais. :) O dar merino vilna naudojate - puiku! :)

    AtsakytiPanaikinti