Sveiki užsukę / Welcome

Sveiki užsukę į mano tinklaraštį! Džiaugiuosi, kad turiu skaitytojų, kurie neabejingi veltinio kerams:) Tikiuosi čia rastos pamokėlės ir idėjos įkvėps ir Jus pačias išbandyti vėlimą, natūraliais rankdarbiais sušildyti savo šeimą. Jei naudositės mano pamokėlėmis gamindamos rankdarbius pardavimui - prašau prie savo parduodamo kūrinio įdėti tiesioginę nuorodą į mano pamokėlę, o pasisėmusios idėjų iš mano sukurtų rankdarbių, paminėti tos idėjos šaltinį, t.y. šį tinklaraštį.
Smagaus vėlimo!

2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Žolių burtai / Herbal witchcraft

Artėja vasaros solsticija - augalija žydi, skuba, kupa. Nuostabus augimo laikas, dievinu vešėjimą ir bujojimą:) tokiu laiku kyla noras burti - pataikyti į ritmą su gamta - auginti, kurti, spalvinti, ir kiek įmanoma sugauti tą žolių jėgą. Galbūt ne tik spalvą audiniai pagauna, bet ir kitas vertingas savybes perima? Jei augalais dažomame audinyje lieka pigmentas, turėtų likti ir gydomosios žolynų savybės.

Jonažolė - tradicinė gero ūpo vaistažolė nerimui ir depresijai gydyti. Tikiuosi pavyko į šilką ir medvilnę sugauti ne tik jos spalvą:)
Šilkas dažytas jonažolėmis pagavo daugiau žalios spalvos, medvilnė - geltonos.








Summer solstice is coming up. Flora is flourishing and thrives. I adore this time of the year with all this prosperity:) A bit of a witchcraft - I want to try to catch some of this greenery and flourishing and keep it.

St. John's wort is a herb of a good mood - traditionaly it is used as an antidepressant. I hope, that I caught into silk and cotton not only her color, but her herbal properties too.

Silk fabric dyed with St. John's wort became more green than yellow and cotton caught more of yellow tones.








2 komentarai:

  1. O kokius kandikus naudojai? Šviežiom ar džiovintom dažei?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šviežiom. Kandikliu buvo vario sulfatas, kitą kartą vien jonažolių žiedais dažiau, gavosi rausvas šilkas

    AtsakytiPanaikinti